Tips til kickstart på en sunnere livsstil!

Idag tenkte jeg at jeg skulle gå gjennom litt basic ting man trenger eller bør gjøre for å få en kickstart på en sunnere livsstil! Dette er ting jeg selv har gjort da jeg startet, og jeg føler det hjalp meg mye. Motivasjon i ting rundt deg, tangegangen din og uforutsette situasjoner har mye å si. Mange av oss skal bestandig starte en diett på en mandag. Hvorfor det? Hvorfor ikke starte den dagen, eller neste dag? Mange av oss sier "jeg har ikke rett utstyr for å starte med å trene", kjøp det da, eller start med noe annet. Alle har som regel en data med internett så det er bare å søke etter treningsvideoer på youtube!  "Jeg er for syk", "Jeg har ikke rå", "Jeg skal jo dra på tur med familien", jeg kan ramse opp alle unnskyldningene i boka. Så her er mine tips til hvordan du kan få en kickstart på en sunnere livsstil:

1. Finn frem joggeskoene, eller kjøp deg nye! Om du ikke har råd til så dyre sko finner man også billige joggesko på Ebay!

2. Lag en spilleliste på Spotify med masse inspirerende musikk som får deg til å føle deg " pumped up".

3. Kjøp nye treningsklær! Det vil gi deg mer motivasjon, og du føler deg ekstra bra når du trener! Det finnes masse billig og bra på Ebay. Der kan du finne alt fra Nike til Victoria secret! Hold også utkikk etter salg på diverse nettbutikker.

4. Bytt ut all usunn mat, leskedrikker og snop med sunne alternativer! Magert kjøtt, fisk, masse grønnsaker, masse frukt, skummet melk, proteinrike yoghurter, nøtter osv. Kontakt meg og jeg kan hjelpe deg med massevis av sunne oppskrifter.

5. Drikk MASSE vann! Jeg sier det sikkert i hvert innlegg når det gjelder sunnere kosthold. Vann er så utrolig viktig. Og om du misliker smaken så fyll opp glasset,eller flasken med masse herlig frukt og bær! 


6. Lag deg en youtubekonto og lag en egen spilleliste med masse treningsvideoer du liker. Personlig vil jeg anbefale Youtube kanalen til Rebecca-Louise Smith. Min gode venninne og mentor. Hun er utrolig flink, og de har et bredt utvalg av videoer. Det er videoer for nybegynnere og for mer erfarne. Det er lange og korte videoer, alt man måtte ønske med andre ord!


7. Yogamatte og manualer er begge helt basic trenings utstyr du kan ha om du skal trene hjemme. Eller du kan brette et pledd eller en matte/babymatte og bruke som yogamatte. Og bruke hermetikkbokser eller tomflasker med vann til manualer. Så du ser det er ingen unnskyldning for ikke å kunne trene hjemme. 

8. Følg masse motivasjon, fitness og sunn kost brukere på Instagram, Tumblr, Twitter, Facebook osv. Fordi da får du inspirasjon, motivasjon og du blir konstant minnet på hva det er du ønsker å forbedre. Nemlig helsen din og kroppen din!


9. Sett opp oppnåelige mål! Et hovedmål og flere delmål. Ikke kast deg ut i det og lag masse ville mål! Du har nettopp startet, og du blir ikke no Marit Bjørgen over natta! Ting tar tid, og man bør sette opp realistiske mål og delmål. For eksempel: Greie å jogge 45 minutter uten pause. Altså greie å stabilisere puls og teste din utholdenhet. Klare 5 pullups(og det er hardt altså!) Klare planken i 2 minutter osv. Det er masse små mål man kan ha på veien til en sprekere kropp. Det er ikke bestandig bra å ha mål som for eksempel: Gå ned 15 kilo! Bare fokus på vekt,vekt,vekt. Det er ikke bra i det hele tatt. Og om du ønsker så kan jeg godt hjelpe deg med å sette opp et smart mål.


10.  Og siste punkt på denne lista er HOLD FOKUS! Ikke glem hvorfor du begynte. Selv om du har nådd målet så må du jo ikke bare stoppe å gå tilbake til de samme dårlige uvanene. Det er en livsstil endring du gjør. Det vil ikke si at du aldri har lov å kose deg og at du aldri har lov til å ta en ekstra hviledag. Det betyr at du har tatt et valg om å leve et sunnere og friskere liv. Og om du noen gang skulle bli i tvil så prøv å tenk tilbake på hvordan kroppen din og formen din var når du ikke brukte å trene og spise sunt. Den var ikke tipp topp eller hva? Du følte deg ikke så frisk og fresh som nå, men masse energi osv? Så aldri glem hvorfor du valgte å bli sterkere. Du har tatt kontroll over kroppen din og livet ditt, det er ingen bedre følelse enn det <3